Ontspanningsmassage.


Wat is een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen. Bij een ontspanningsmassage wordt voornamelijk de rug, nek & schouders gemasseerd.

 

Waarom een ontspanningsmassage?

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en voor iedereen dus anders. De meesten mensen die regelmatig zo’n ontspanningsmassage laten uitvoeren doen dit gewoon omdat het lekker is en je helemaal ontspannen van de tafel af komt. Maar er is ook een grote groep mensen die het niet alleen voor de ontspanning doen, maar zo stress willen verminderen.

Stress kan leiden tot psychische klachten zoals slaapproblemen en moeheid, somberheid en psychose. Ook kan je last krijgen van lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen, een gejaagd gevoel, een hoge bloeddruk en veel zweten. Dit zijn signalen dat de stress te veel wordt of te lang duurt. Verder kan Stress nog andere gezondheidsklachten veroorzaken zoals: Pijn (wat soms chronische pijn kan worden), stijve en pijnlijke spieren, rugpijn, nek en schouderklachten en hoofdpijn en migraine.

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen. Verder kan een ontspanningsmassage uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

 

Wat kun je verwachten van een ontspanningsmassage?

Bij het intakegesprek bespreek we samen hoe de invulling van je behandeling eruit gaat zien. In de behandelruimte kunt u zich eerst even rustig uit te kleden en op de tafel gaan liggen. Veel massagetafels hebben een uitsparing voor je gezicht, zodat je comfortabel kan liggen en je je compleet kunt concentreren op je ontspanning. Wij bieden ontspanningsmassage aan vanaf 30 minuten mocht u langer willen dan bespreken wij dit ook tijdens het intake gesprek! Geniet van rustgevende achtergrondmuziek en geef tijdens de massage vooral aan of de druk van de massage wat zachter of juist wat harder mag zijn. Naast de ontspanningsmassage bieden wij ook massages voor het gehele lichaam.

 

Zo verloopt een ontspanningsmassage.

Tijdens een ontspanningsmassage lig je op je buik. Ik maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals: Strijkbewegingen, kloppen, schudden, kneden en vibreren. Al deze bewegingen zorgen vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. De druk kan tijdens de massage, op uw verzoek, altijd aangepast worden. Ook kunnen tijdens het intakegesprek klachten, aandachtspunten besproken worden. Het is namelijk altijd belangrijk om mij van te voren op de hoogte te stellen van zwangerschap, ondergane operaties of blessures.

Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je dag tegen de stress.

 

Even de voordelen van een ontspanningsmassage op een rijtje?

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler en zorgt voor meer bewegelijkheid, maken verkrampte spieren weer los en herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug, zorgt voor een betere bloedcirculatie en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen, geeft je extra energie, verminderd stress en werkt tegen depressies.

Met een ontspanningsmassage geef je je immuunsysteem en weerstand ook een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt. Met een ontspanningsmassage creëer je weer rust in je hoofd en lichaam.

 

Wat is het verschil tussen ontspanningsmassage en deep tissue massage?

Er is een verschil tussen een deep tissue massage en een ontspanningsmassage. Ontspanningsmassage heeft niet als doel om de dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager. Terwijl dit bij een deep tissue massage juist wel gebeurt.

 

Voor wie is een ontspanningsmassage bedoeld?

Het antwoord daarop is simpel; voor iedereen. Een ontspanningsmassage werkt ook zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam.

 

Naast de reeds eerder genoemd contra-indicaties, zijn er specifieke contra-indicaties voor het ontvangen van een ontspanningsmassage, namelijk;

  • Erytheem (roodheid) – voornamelijk veroorzaakt door hitte.
  • Allergische reactie – Massage Oliën kunnen ingrediënten bevatten die een bijwerking kunnen veroorzaken. Controleer voor uw behandeling of de cliënt op de hoogte is van allergieën of in het verleden reacties heeft gehad. Voer bij twijfel 24-48 uur van tevoren een patch test uit. Symptomen van een allergische reactie kunnen jeuk, zwelling, ontsteking, blaarvorming en droogheid van de huid zijn. Als dit gebeurt, verwijder de stof dan onmiddellijk met koud water. Noteer de reactie en uw reactie op de dossierkaart van de klant en adviseer hen om medisch advies in te winnen.
  • Vermoeidheid – De ontspanning van massage kan vermoeidheid veroorzaken. Geef de cliënt de tijd om na de behandeling goed wakker te worden en biedt een glas water aan.
  • Thermische brandwond / blaar – Dit kan worden vermeden door ervoor te zorgen dat uw stenen op de juiste temperatuur zijn en op uzelf te testen voordat u het op de cliënt plaatst.
  • Hoofdpijn – Als gevolg van de afgifte van gifstoffen in het lichaam, kan de cliënt hoofdpijn ervaren. Bied een glas water aan en stop de behandeling als ze ongemakkelijk worden.
  • Misselijkheid – De cliënt kan tijdens de behandeling enkele gevoelens van ziekte ervaren. Dit wordt veroorzaakt door de verhoogde circulatie van afvalstoffen door het lymfestelsel.
  • Licht in het hoofd – Tijdens de behandeling kan de cliënt zich licht in het hoofd of flauw beginnen te voelen als gevolg van de verwijding van bloedcapillairen die de bloeddruk niveaus veranderen. Stop de behandeling als ze zich flauw beginnen te voelen.
  • Verhoogde behoefte om te plassen – De behandeling kan de nieren en blaas hebben gestimuleerd die helpen om afvalstoffen op te ruimen.

 

Bij twijfel is ons advies om dan altijd eerst uw huisarts of medisch specialist te raadplegen.

 

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken voor een intake gesprek! Kom dat even langs, dan kunnen we samen even kijken naar wat de mogelijkheden zijn of bel met 06 4717 3660.

 

Hieronder treft u de prijzen aan van onze ontspanningsmassages aan.

Ontspanningsmassages. Duur van de behandeling. Prijs
Ontspanningsmassage. 30 minuten. € 40,-
Ontspanningsmassage. 60 minuten. € 80,-

Rating: 0 sterren
0 stemmen